PUNCT IMPORTANT

Cred că suntem într-un moment important al evoluției finanțelor mondiale. Cred că lumea și-a definit, măcar în parte viitoarea construcție. Măcar și-a făcut o reajustare a planurilor. Iar în centrul întregii reconstrucții mondiale cred că se află Germania și Franța.

Astăzi cred că actorii importanți și-au dat seama unde vor să ajungă. Toți. Pentru că finanțiștii europeni s-au întâlnit și au discutat. Cred în unitatea europeană. Cred în construcția europeană. Și nu cred că statele stau strâns unite sub pălăria europeană din convingere, ci din teamă. Și-au dat seama că sunt prea mici pentru un război atât de mare. Drept dovadă e votul din parlamentul slovac. S-a votat de 3 ori până a ieșit DA-ul ce trebuia. Mi s-a părut ilar.

Cred că toată incertitudinea europeană este indusă pentru ajustarea construcției șandramalei. Iar cel ce stă pe jilț spune că nu e bine construită, așa că criza mai durează până se reașază clădirea.

Economia Germaniei duduie la propriu. Aproape la fel și cea a Franței. Datoria Greciei e 3% din PIB-ul european. Hai să fim serioși. E chiar o așa mare problemă??????? Italia, deși cu probleme de bugetare, nu cred că se află într-o groapă așa de mare. Mai ales că zilele lui Berlusconi sunt numărate. Iar Spania face pașii care trebuie în lupta cu deficitul. Iar BCE cumpără obligațiuni italiene și spaniole pe bandă rulantă. Europa nu are probleme insurmontabile. Puse în paralel pe hârtie cu cele europene, problemele americane sunt muuuuuult mai mari. Poate chiar programata retragere din Irak vorbește despre ele. De ce ar părăsi americanii o zonă plină de petrol? Oare se bazează atât de mult pe petrolul canadian? Sau vor să scoată din mânecă un alt as, și anume o nouă tehnologie?

Cred în lupta care se dă în finanțele mondiale. Cred în opinia conform căreia un război convențional costă prea mult și nu mai rentează, așa că statele, pe lângă o armată profesionistă păstrată cu scop de descurajare, are mai mult nevoie să angajeze finanțiști pricepuți. Mai mult ca niciodată. Un stat care nu are finanțiști pricepuți își pierde independența REALĂ inimaginabil de repede. Acel stat devine un stat de sclavi care muncește la bunăstarea altuia. Iar armele se găsesc în capital și în relațiile internaționale.

Să sperăm că va fi de bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s